Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Na co mieszkanie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 laska79

laska79

Aktywny użytkownik

• 12 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 08 lutego 2014 - 11:52

Czy banki udzielając kredytów hipotecznych sprawdzają czy mieszkanie, które kupujemy będzie zamieszkiwane przez kredytobiorców, czy przez kogoś innego? Na przykład jakbym kupiła mieszkanie, żeby później je wynajmować? Czy bank z tego powodu mógłby odmówić mi udzielenia kredytu hipotecznego?

#2 pomocwkredycie

pomocwkredycie

Ekspert

• 856 postów
  • LokalizacjaKraków

Reputacja: 11
Dobra

Napisany 09 lutego 2014 - 14:43

Czy banki udzielając kredytów hipotecznych sprawdzają czy mieszkanie, które kupujemy będzie zamieszkiwane przez kredytobiorców, czy przez kogoś innego? Na przykład jakbym kupiła mieszkanie, żeby później je wynajmować? Czy bank z tego powodu mógłby odmówić mi udzielenia kredytu hipotecznego?

Nie, banków  nie interesuje co ty zrobisz z nieruchomością którą kupiłeś/kupiłaś. Bank będzie interesować tylko płacenie rat, jeśli nie będziesz płacić to ci poprostu je zabiorą.

Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy/Pośrednik Kredytowy
Broker i Dealer Samochodowy
tel. 790382868/506203558

Sieć Lycamobile tel. +48 729460172
e-mail:grzegorz.klimczak@o2.pl
gg: 1752886

www.kredyty-zagranica.pl

#3 two4u

two4u

Aktywny użytkownik

• 11 postów

Normalna

Napisany 09 lutego 2014 - 22:22

Słyszałem, że jeżeli bierzesz kredyt z programem Mieszkanie dla Młodych, to musisz zadeklarować, że mieszkanie kupujesz, aby w nim mieszkać, a nie będziesz go wynajmował. W przypadku zwykłych kredytów hipotecznych bank nie interesuje się co dzieje się z nieruchomością, oczywiście dopóki spłacasz kredyt- jak napisał mój przedmówca.

#4 chcewypoczac

chcewypoczac

Aktywny użytkownik

• 14 postów

Normalna

Napisany 17 lutego 2014 - 22:01

No co ty, a czemu banki niby miałyby się tym interesować? Najważniejsze, że spłacasz raty- to ich interesuje. Wiele osób przecież bierze kredyty hipoteczne na nieruchomości i poniekąd jest to ich inwestycja.

#5 laska79

laska79

Aktywny użytkownik

• 12 postów

Normalna

Napisany 19 lutego 2014 - 22:50

Aaa rozumie. Czyli jeśli biorę normalny kredyt hipoteczny to mogę takie pytanie wynająć,a  jeśli chciałabym skorzystać z programu Mieszkanie dla Młodych to nie, tak? W drugim przypadku muszę coś podpisać, że nie wynajmę tego mieszkania i że będę mieszkała tam osobiście, tak?

#6 chcewypoczac

chcewypoczac

Aktywny użytkownik

• 14 postów

Normalna

Napisany 24 lutego 2014 - 20:50

Tak, prawdopodobnie trzeba donieść potwierdzenie na piśmie, że mieszkanie będzie zamieszkiwane przez nas a nie przez kogoś innego.