Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Umowa-zlecenie a kredyt konsolidacyjny

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 seo1884

seo1884

Nowy użytkownik

• 4 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 24 kwietnia 2014 - 00:26

Czy któryś bank udzieli mi kredytu konsolidacyjnego, jeśli pracuję na umowę-zlecenie? Wcześniej miałem umowę na stałe, ale straciłem pracę i stąd też moje problemy z pieniędzmi. Czy rodzaj umowy w wypadku kredytu konsolidacyjnego jest ważny?

#2 Damian Hyjek

Damian Hyjek

Ekspert

• 252 postów

Reputacja: 1
Normalna

Napisany 24 kwietnia 2014 - 08:32

Wszystko zależy od indywidualnego przypadku tj. jaką kwotę chcesz skonsolidować i jak długo pracujesz już na podstawie umowy zlecenia. Generalnie promowane są typowe umowy o pracę i to najlepiej na czas nieokreślony ale na tzw. „umowach śmieciowych” można niekiedy starać się o kredyt.

#3 pomocwkredycie

pomocwkredycie

Ekspert

• 856 postów
  • LokalizacjaKraków

Reputacja: 11
Dobra

Napisany 25 kwietnia 2014 - 15:48

Czy któryś bank udzieli mi kredytu konsolidacyjnego, jeśli pracuję na umowę-zlecenie? Wcześniej miałem umowę na stałe, ale straciłem pracę i stąd też moje problemy z pieniędzmi. Czy rodzaj umowy w wypadku kredytu konsolidacyjnego jest ważny?

Umowa nie jest ważna jaką się ma, tylko na jaki okres jest zawarta, od kiedy się ja posiada i jakie mamy dochody. Natomiast aby powiedzieć ci coś więcej czy też podać dokładną ofertę potrzebuje wiedzieć coś więcej.

Z poważaniem

Grzegorz Klimczak

Doradca Finansowy.

Kontakt w Profilu

#4 frantic86

frantic86

Nowy użytkownik

• 8 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 26 kwietnia 2014 - 20:32

Teraz z tego co słyszałem to banki zaczynają już przyznawać kredyty ludziom, którzy pracuję na umowę zlecenie. Tak jak napisali poprzednicy- najważniejsze to na jaki okres masz tą umowę, no i na pewno kwota nie jest obojętna :)