Czy któryś bank udzieli mi kredytu konsolidacyjnego, jeśli pracuję na umowę-zlecenie? Wcześniej miałem umowę na stałe, ale straciłem pracę i stąd też moje problemy z pieniędzmi. Czy rodzaj umowy w wypadku kredytu konsolidacyjnego jest ważny?

Umowa-zlecenie a kredyt konsolidacyjny
Napisany 24 kwietnia 2014 - 00:26
Napisany 24 kwietnia 2014 - 08:32
Wszystko zależy od indywidualnego przypadku tj. jaką kwotę chcesz skonsolidować i jak długo pracujesz już na podstawie umowy zlecenia. Generalnie promowane są typowe umowy o pracę i to najlepiej na czas nieokreślony ale na tzw. „umowach śmieciowych” można niekiedy starać się o kredyt.
Napisany 25 kwietnia 2014 - 15:48
Czy któryś bank udzieli mi kredytu konsolidacyjnego, jeśli pracuję na umowę-zlecenie? Wcześniej miałem umowę na stałe, ale straciłem pracę i stąd też moje problemy z pieniędzmi. Czy rodzaj umowy w wypadku kredytu konsolidacyjnego jest ważny?
Umowa nie jest ważna jaką się ma, tylko na jaki okres jest zawarta, od kiedy się ja posiada i jakie mamy dochody. Natomiast aby powiedzieć ci coś więcej czy też podać dokładną ofertę potrzebuje wiedzieć coś więcej.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu
Napisany 26 kwietnia 2014 - 20:32
Teraz z tego co słyszałem to banki zaczynają już przyznawać kredyty ludziom, którzy pracuję na umowę zlecenie. Tak jak napisali poprzednicy- najważniejsze to na jaki okres masz tą umowę, no i na pewno kwota nie jest obojętna
|