Hej- czy możecie napisać mi jakie są zasady kredytów refinansowych? Słyszałem, że jest on bardzo podobny do kredytu konsolidacyjnego, ale z drugiej strony nie jest to to samo, a więc czym się różnią te dwa kredyty?

Zasady kredytu refinansowanego
Napisany 25 maja 2014 - 17:15
Napisany 30 maja 2014 - 08:27
Jeśli chodzi i definicję kredytu refinansowanego, można to ująć tak: jest to szczególny rodzaj kredytu hipotecznego,który służy on do spłacenia, czyli właśnie refinansowania, innego, zaciągniętego wcześniej, kredytu hipotecznego.
Podobnie rzecz się ma z kredytem konsolidacyjnym,dzięki któremu można skosolidować wzięty wcześniej kredyt gotówkowy,hipoteczny,samochodowy czy też ratalny
Kto nas na Facebooku polubi w świecie finansów się nie pogubi!
Napisany 31 maja 2014 - 08:16
Jeśli chodzi i definicję kredytu refinansowanego, można to ująć tak: jest to szczególny rodzaj kredytu hipotecznego,który służy on do spłacenia, czyli właśnie refinansowania, innego, zaciągniętego wcześniej, kredytu hipotecznego.
Podobnie rzecz się ma z kredytem konsolidacyjnym,dzięki któremu można skosolidować wzięty wcześniej kredyt gotówkowy,hipoteczny,samochodowy czy też ratalny
![]()
Masz rację z kredytem refinansowym ale z konsolidacyjnym się pomyliłeś jeśli chodzi o kredyt hipoteczny to, nie konsolidujemy tylko właśnie refinansujemy. Natomiast to już gra słów.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu
Napisany 06 czerwca 2014 - 22:07
Szczerze mówiąc nie rozumiem tego co napisaliście Możecie trochę jaśniej i już bez pomyłek?
Napisany 14 czerwca 2014 - 07:26
Szczerze mówiąc nie rozumiem tego co napisaliście
Możecie trochę jaśniej i już bez pomyłek?
Kredyt Refinansowy jest kredytem pod hipotekę własną , czyli mamy swoje mieszkanie , dom itp. pod to bierzemy kredyt i spłacamy obecne zobowiązania, po takiej operacji mamy jedną ratę. z warunkami na poziomie 5% RRSO.
Inaczej to będzie wygadało przy kredycie konsolidacyjnym które jest produktem tylko i wyłącznie bez hipoteki, spłacamy czy też przenosimy jedno lub kilka zobowiązań do innego banku aby mieć również jedną ratę kredytu, czym dłuższy okres kredytowania tym mniejsza będzie rata ale tym samym oddamy więcej bankowi odsetek jeśli spłacimy kredyt według harmonogramu.
Mam nadzieje że teraz zrozumiałeś.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu
|