Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Komu bank przyznaje kredyt konsolidacyjny z dodatkową gotówką?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 codyseenegal

codyseenegal

Aktywny użytkownik

• 41 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 07 sierpnia 2014 - 11:18

Cześć. Mam trzy kredyty i właściwie wciąż radzę sobie z ich spłatą, ale myślę nad zaciągnięciem kredytu konsolidacyjnego. Zależałoby mi jednak na dodatkowej gotówce. I tu moje pytanie: czy aby dostać kredyt konsolidacyjny z dodatkową gotówką trzeba spełniać jakieś szczególne wymagania, czy banki dają taką opcję każdemu kto przyjdzie po kredyt konsolidacyjny?

#2 pomocwkredycie

pomocwkredycie

Ekspert

• 856 postów
  • LokalizacjaKraków

Reputacja: 11
Dobra

Napisany 10 sierpnia 2014 - 08:42

Cześć. Mam trzy kredyty i właściwie wciąż radzę sobie z ich spłatą, ale myślę nad zaciągnięciem kredytu konsolidacyjnego. Zależałoby mi jednak na dodatkowej gotówce. I tu moje pytanie: czy aby dostać kredyt konsolidacyjny z dodatkową gotówką trzeba spełniać jakieś szczególne wymagania, czy banki dają taką opcję każdemu kto przyjdzie po kredyt konsolidacyjny?

Tak jak pisałem wcześniejszym temacie wszystko zależy tylko od twojej zdolności kredytowej. Jeśli będziesz miał dość dobre zarobki wtedy być może oprócz spłaty wszystkich zobowiązań będziesz mógł się starać o dodatkową gotówkę ale większości ludzi mają taki dochód który pozwala jedynie spłacić zobowiązania jednym kredytem. Rata niższa ale czym dłuższy okres kredytowania to tym samym więcej oddajemy bankowi odsetek za kredyt.

Z poważaniem

Grzegorz Klimczak

Doradca Finansowy.

Kontakt w Profilu

#3 ken35neth

ken35neth

Aktywny użytkownik

• 33 postów

Normalna

Napisany 13 sierpnia 2014 - 20:10

Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale podobno banki bardzo rzadko zgadzają się dać dodatkową gotówkę przy kredytach konsolidacyjnych. Dla mnie osoba, która bierze taki kredyt, kojarzy się z kimś kto nie radzi sobie ze spłatą zobowiązań, więc nie dziwię się bankom.

#4 pomocwkredycie

pomocwkredycie

Ekspert

• 856 postów
  • LokalizacjaKraków

Reputacja: 11
Dobra

Napisany 17 sierpnia 2014 - 07:05

Nie wiem czy dobrze słyszałem, ale podobno banki bardzo rzadko zgadzają się dać dodatkową gotówkę przy kredytach konsolidacyjnych. Dla mnie osoba, która bierze taki kredyt, kojarzy się z kimś kto nie radzi sobie ze spłatą zobowiązań, więc nie dziwię się bankom.

Nie wiem gdzie to słyszałeś, ale to tylko brednie. Jeśli ktoś będzie miał zdolność kredytową to tym samym dadzą mu kredyt.

Z poważaniem

Grzegorz Klimczak

Doradca Finansowy.

Kontakt w Profilu

#5 ArturKredyty

ArturKredyty

Ekspert

• 488 postów

Reputacja: 2
Normalna

Napisany 20 sierpnia 2014 - 16:20

jeśli masz zdolność na gotówkę to ją dostaniesz a jeśli nie to tylko dostaniesz na spłatę, to nic dziwnego 

Szukasz Kredytu? Napisz lub zadzwoń:

Artur Sarnecki

kontakt@finansepoludzku.pl

Blog Finansowy doradcy kredytowego  - Finanse po ludzku
►Jak poprawić swoją wiarygodność w bankach? Bezpłatny kurs/poradnik

Spłata chwilówek/poprawa BIK/kredyty dla firm

#6 Agata_gagata

Agata_gagata

Aktywny użytkownik

• 40 postów

Normalna

Napisany 20 sierpnia 2014 - 23:23

Dokładnie, Banki nie udzielą kredytu konsolidacyjnego (niezależnie czy z gotówką dodatkową, czy bez niej), ani żadnego innego kredytu osobie, która nie ma zdolności kredytowej i tak jak napisał pan ArturKredyty- nie ma się tu czemu dziwić.