Witam- to znowu ja ![]()
Zastanawia mnie, czy jest jakaś różnica między kredytem mieszkaniowym, a kredytem hipotecznym- te dwa pojęcia często się przeplatają i szczerze mówiąc- zgubiłem się!
Napisany 17 lipca 2013 - 09:06
Witam- to znowu ja ![]()
Zastanawia mnie, czy jest jakaś różnica między kredytem mieszkaniowym, a kredytem hipotecznym- te dwa pojęcia często się przeplatają i szczerze mówiąc- zgubiłem się!
Napisany 17 lipca 2013 - 10:11
Te pojęcia się przeplatają, ponieważ de facto każdy kredyt mieszkaniowy jest kredytem hipotecznym, ponieważ hipoteką jest tu to mieszkanie. Natomiast kredyt hipoteczny możemy wziąć nie tylko na mieszkanie. Możemy wziąć kredyt na samochód, w hipotekę oddając nieruchomość i gdy nie spłacimy samochodu, lokal ten jest nam odbierany. Mam nadzieję, że pomogłem:)
Napisany 17 lipca 2013 - 23:06
Magister podał Ci już chyba wszystko, co powinieneś wiedzieć. Banki domagają się zazwyczaj zabezpieczenia w postaci hipoteki przy bardzo dużych kredytach, takich jakimi są na przykład kredyty mieszkaniowe, Kupując mieszkanie na kredyt hipoteczny, zabezpieczeniem w większości przypadkach jest właśnie to mieszkanie.
|
|