Słyszałem, że przy kredytach hipotecznych, banki bardzo często wymagają od wnioskodawców wykupienia ubezpieczenia. I w związku z tym mam pytanie, przed czym mnie to ubezpieczenie ochroni i ile zwykle trzeba za nie płacić?
Przed czym ochroni mnie ubezpieczenie przy kredycie?
Napisany 02 grudnia 2014 - 18:10
Napisany 04 grudnia 2014 - 18:17
Zależy o jakim ubezpieczeniu piszesz.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
Napisany 05 grudnia 2014 - 09:38
Słyszałem, że przy kredytach hipotecznych, banki bardzo często wymagają od wnioskodawców wykupienia ubezpieczenia. I w związku z tym mam pytanie, przed czym mnie to ubezpieczenie ochroni i ile zwykle trzeba za nie płacić?
Na te pytanie jedynie możecie otrzymać odpowiedz w banku, bo nawet nie wiemy o jakie ubezppieczenie wam chodzi.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu
Napisany 05 grudnia 2014 - 16:46
Czemu jedynie w banku?
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
Napisany 06 grudnia 2014 - 18:56
w większości banków wymagane jest ubezpieczenie nieruchomości. Inne ubezpieczenia są dodawane w zależności od banku.
www.kredyt-portal.pl - Poradnik Finansowy
http://pozyczkasa.pl - Najlepsze Pożyczki Online
Napisany 07 grudnia 2014 - 19:09
w większości banków wymagane jest ubezpieczenie nieruchomości.
Stwierdzenie nijak ma się do rzeczywistości. Ubezpieczenie nieruchomości przy kredycie hipotecznym wymagane jest zawsze. Odrębną kwestią jest wymóg skorzystania z ubezpieczenia oferowanego przez bank. Tutaj też nie da się użyć sformułowania "większość". Takich banków jest raptem kilka i to też jest zwykle jedna z opcji.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
Napisany 11 grudnia 2014 - 09:22
Witam serdecznie.
Odpowiedź jest inna niż dotychczas przeze mnie tutaj przeczytane. Takie informacje można uzyskać u doradcy finansowego.
Ubezpieczenia jakie proponuje bank chronią bank a nie kredytobiorce. Każde ubezpieczenie zapisane jest z cesją na bank. Słowem, w momencie zdarzenia ubezpieczeniowego świadczenie otrzymuje bank.
Nie każdy bank wymaga każdego ubezpieczenia ale aby się tego dowiedzieć nie tracąc czasu na bieganie po wszystkich bankach, a jest ich kilkadziesiąt, powinni zgłosić się do osoby, która dowie się wszystkiego za nich. Klient oszczędza swój czas a przy okazji ma porównanie całego rynku tak więc może jeszcze oszczędzić pieniądze.
Pozdrawiam serdecznie
(edytowane przez Admina)
Partners Financial Services Polska S.A. Al. W. Korfantego 2 40-004 Katowice tel. kom.: +48 698 341 437 e-mail: maciej.jedralski@partnerspl.pl www.partnerspl.pl<http://www.partnerspl.pl/> Partners Financial Services Polska Spółka Akcyjna, z siedzibą w Katowicach, pod adresem: Al. W. Korfantego 2, 40-004 Katowice, wpisana do rejestru przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy Katowice - Wschód w Katowicach, VIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS: 408513, NIP: 7010331340, kapitał akcyjny 6.290.000,00 złotych (opłacony w całości).
|
|