Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

kredyt hipoteczny- umowa zlecenie

Kredyt hipoteczny umowa zlecenie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 schroll

schroll

Nowy użytkownik

• 2 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 18 lipca 2013 - 08:19

Witam wszystkich forumowiczów.

W moim mieście zaczęli budować nowe bloki i pomyślałem, że fajnie byłoby mieć swoje własne mieszkanko. Potrzebowałbym kredyt. Z tego co się orientowałem ok 170.000 zł, bo mam 30.000 wkładu własnego. Zarabiam nie najgorzej tylko, że nie mam umowy o pracę a jedynie umowę zlecenie. Myślicie, że jest to przeszkoda?

#2 creditman

creditman

Nowy użytkownik

• 4 postów

Normalna

Napisany 18 lipca 2013 - 13:16

Przy kredycie hipotecznym umowa zlecenie nie jest zaletą. Fakt, że obecnie bank też starają się iść z duchem czasu i coraz więcej kredytów jest przyznawanych przy takiej umowie, ale kredyty mieszkaniowe raczej się do nich nie zaliczają.

#3 Kasia_Grzywacz

Kasia_Grzywacz

Nowy użytkownik

• 6 postów

Normalna

Napisany 19 lipca 2013 - 00:11

uuu ja się zastanawiam, czy dostanę 20.000 na umowę o dzieło, a Ty o umowę zlecenie chcesz 170.000 zł? Nie wydaje mi się, aby którykolwiek bank udzielił Ci takiego kredytu.

#4 Lukaszb

Lukaszb

Nowy użytkownik

• 8 postów

Normalna

Napisany 19 lipca 2013 - 19:50

Niestety moi przedmówcy mają rację. Banki niechętnie jeszcze przyznają kredyty osobom, które mają umowy zlecenie. W dzisiejszych czasach ciężko o kredyt osobie, która ma umowę o pracę. Chociaż myślę, że nie zaszkodzi spróbować. O ile oczywiście zarabiasz dość dużo. Masz wkład własny, a to już dużo.