Czy w Wielkiej Brytanii udzielane są kredyty na samochód? Jeśli tak to czy są one, tak jak w Polsce, bardziej opłacalne niż kredyty zwykłe konsumpcyjne/gotówkowe? Czy tam to zupełnie inaczej wygląda? Ciekaw jestem czy własnie w tym kraju cała bankowość i kredyty wyglądają podobnie jak u nas. Co z oprocentowaniem takich kredytów samochodowych?

Jak wygląda kredyt samochodowy w UK?
Napisany 22 stycznia 2015 - 23:17
Napisany 28 stycznia 2015 - 19:48
Oczywiście w Wielkiej Brytanii są oferty kredytów samochodowych. Im lepszą zdolność kredytową masz, tym bank zaproponuje Ci lepsze oprocentowanie takiego kredyt. Podobnie jest z innymi kredytami. Czy masz zamiar kupić naprawdę drogi samochód? Z tego co wiem samochody w Wielkiej Brytanii są stosunkowo tanie, więc nie wiem czy nie lepszym pomysłem byłoby na ten samochód zwyczajnie oszczędzić.
Napisany 04 lutego 2015 - 21:17
Samochody są tanie, ale ich ubezpieczenie (porównując oczywiście do polskich ubezpieczeń) są bardzo wysokie. Wszystko oczywiście zależy od samochodu, wieku kierowcy. W Wielkiej Brytanii jest jednak trochę inaczej, bo nie ubezpiecza się samochodu a kierowcę- czyli nie każdy może jeździć twoim samochodem. Tyle wiem na temat samochodów w UK Na kredytach niestety się nie znam, ale biorąc pod uwagę zarobki i ceny samochodów- kredytu bym nie brał. Samochody bardzo szybko tracą na wartości.
Napisany 15 lutego 2015 - 22:55
No ok, ale jeśli ktoś chce kupić droższy samochód to może wziąć sobie na niego kredyt, prawda? Nie każdy musi mieć gotówkę. A więc czy są tam kredyty samochodowe? Chciałbym wiedzieć to na pewno, a nie "na pewno powinny być". Jakieś konkrety?
Napisany 25 listopada 2016 - 10:14
W Wielkiej Brytanii jest jednak trochę inaczej, bo nie ubezpiecza się samochodu a kierowcę- czyli nie każdy może jeździć twoim samochodem.
Ciekawe, ktoś wie coś więcej na ten temat?
Napisany 22 kwietnia 2019 - 11:35
Dzięki za wszelkie porady w tym zakresie
Napisany 10 października 2020 - 13:59
nie zgodze sie kredyt na samochod to troche za duzo ;p lepiej na dom na samochód lepiej mniej wydac
|