Powiedzcie mi proszę czy Mieszkanie dla Młodych i Mieszkanie dla Singla to jeden ten sam program, czy dwa różne? Spotkałem się z tymi dwoma określeniami i się trochę zamieszałem. Wiem, że Mieszkanie dla Młodych jest przeznaczone zarówno dla małżeństw, jak i dla singli, ale czy wtedy Mieszkanie dla Singla to to samo? Może ma jakieś inne warunki pomocy rządowej?
Czy MdM a Mieszkanie dla Singla to to samo?
Napisany 25 stycznia 2015 - 23:03
Napisany 26 stycznia 2015 - 07:24
To jest to samo. Kwestia nazewnictwa i uszczegółowienia celu. Tak na dobrą sprawę nie ma takiego programu jak Mieszkanie dla Singla.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
Napisany 26 stycznia 2015 - 12:10
Powiedzcie mi proszę czy Mieszkanie dla Młodych i Mieszkanie dla Singla to jeden ten sam program, czy dwa różne? Spotkałem się z tymi dwoma określeniami i się trochę zamieszałem. Wiem, że Mieszkanie dla Młodych jest przeznaczone zarówno dla małżeństw, jak i dla singli, ale czy wtedy Mieszkanie dla Singla to to samo? Może ma jakieś inne warunki pomocy rządowej?
Jest tylko program Mieszkanie dla młodych małżeństw.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu - Komunikator
Napisany 26 stycznia 2015 - 14:58
Że jak? Podaj źródło tej informacji.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
Napisany 26 stycznia 2015 - 18:12
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy.
Kontakt w Profilu - Komunikator
Tutaj się mylisz. Jest program dla młodych ludzi, czyli Mieszkanie dla Młodych. A przeznaczony on jest zarówno dla małżeństw jak i dla singli. Nie ma czegoś takiego jak Mieszkanie dla Singli, w znaczeniu osobnego kredytu. A jeśli chodzi o warunki to zarówno małżeństwa, jak i osoby samotne mają takie same warunki w tym programie.
Napisany 02 lutego 2015 - 22:41
Tylko będąc małżeństwem i mając dzieci otrzymasz większą dopłatę- tym się różnią warunki między wzięciem kredytu z dopłatą przez małżeństwo, a osobę samotną (chyba że małżeństwo jest bezdzietne to dopłata jest taka sama). Fajnie, bo nie trzeba mieć wkładu własnego- dla większości to duży plus, bo mało kto taki wkład własny posiada. Dwa osobne programy to by było za dużo szczęścia jak na naszą Polskę ![]()
Napisany 14 lutego 2015 - 12:44
Tak właśnie sądziłem, ale wolałem się upewnić czy jest tak jak myślę. Właściwie to byłoby fajnie, gdyby rząd takimi programami trafiał w różne grupy ludzi- tutaj Mieszkanie dla Młodych i tak obejmuje dość szeroko te grupy, bo mamy młode małżeństwa, młodych singli, ale przecież dużo więcej ludzi potrzebuje takich dopłat, aby mieć swoje m4, a nie mieszczą się w ramach grup z programu Mieszkanie Dla Młodych. Trochę szkoda.
Napisany 14 lutego 2015 - 13:57
Ale wszystkim dopomóc się nie da. Program ten ma określony cel i określoną grupę docelową, do której ma trafić. Uważam, że spełnia swoją rolę i nie ma sensu nadmiernie pod kątem ograniczeń kombinować.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
|
|