Chce pożyczyć 40 000 zł ale nie chce podawać w banku na co te pieniądze przeznaczę. Mam konto w mBanku czy tam albo gdzieś indziej dostanę taki kredyt na dowolny cel i banki nie będą mnie kontrolować?
Kredyt na dodolny cel
Napisany 30 lipca 2015 - 07:24
Napisany 30 lipca 2015 - 10:34
chyba w każdym taki otrzymasz;)
Ogarnij swoje finanse! Konsolidacja chwilówek/Kredyty dla Firm/Poprawa BIK
►Konsolidacja chwilówek - Kliknij po bezpłatną analizę.
Artur Sarnecki
kontakt@finansepoludzku.pl
tel. 797443483
Napisany 31 lipca 2015 - 07:45
Z technicznego punktu widzenia, musisz ubiegać się o pożyczkę, a nie o kredyt. Jeżeli wnioskujesz o kredyt, to zawsze musisz podać cel na jaki wydasz pieniądze, a w przypadku pożyczki jest to niepotrzebne.
https://www.soskredyt.pl/blog/5/entry-16-tanie-kredyty/
Napisany 02 sierpnia 2015 - 17:35
ale cel kredytu można podać dowolny mijający się z prawdą. Chyba w każdym banku nie ma to znaczenia.
www.kredyt-portal.pl - Poradnik Finansowy
http://pozyczkasa.pl - Najlepsze Pożyczki Online
Napisany 04 sierpnia 2015 - 22:40
Potwierdzam słowa przedmówcy: Ubiegając się o kredyt konsumpcyjny wskazujesz cel, ale nie jesteś z niego rozliczania po wypłacie kredytu.
Przed odpisywaniem na post prześledziłem wnioski do 18 banków o kredyt gotówkowy i okazało się, że jedynie:
4 banki mają do wyboru cel kredytu, pozostałe zaś nie pytają/ wnikają co ze środkami zrobisz.
Jeżeli jednak we wniosku kredytowym padnie tanie pytanie, wówczas warto rozważyć:
- wyposażenie domu, mieszkania, mieszkanie remont,
- wykształcenie, kursy, edukacje,
- samochód (nikt Cię nie zmusi byś wziął kredyt samochodowy)
Inne cele zmniejszają szanse na kredyt Klienta.
Jeżeli masz zdolność kredytową - unikaj Getin Noble Bank, Alior Bank, Meritum Bank, plus wszelkiej maści pożyczek gotówkowych.
W większości banków nie pytają się na co chcesz przeznaczyć kredyt. Sam jestem od kilkunastu lat Klientem mBank i korzystałem z wielu dostępnych produktów i nikt nigdy nie dopytywał się na co planuję przeznaczyć środki.
Podpowiedź: w mBank negocjuj ofertę, plus skorzystaj z wariantu bez ubezpieczenia na życie (innych zabezpieczeń)>=.
Jeżeli zdecydujesz się na kredyt gotówkowy (choć jeżeli masz obroty to lepszym rozwiązaniem może okazać się limit w RoR).
Tanią alternatywę znajdziesz również w Deutsche Bank (przy wyższych dochodach pow. 3500 PLN netto) lub w Bankach Spółdzielczych.
Pozdrawiam
Adam Paczos
Napisany 07 sierpnia 2015 - 06:48
To czy banki mają we wnioskach na co wydasz kasę to nie ważne, i tak tego nikt nie sprawdzi. Kredyt gotówkowy jest na dowolny cel, bierzesz i wydjesz a póżniej musisz to spłacić.
A najlepszą ofertę niema Deutsche bank, chyba że ktoś ma dobre zarobki to może powybrzydzać, ale jeden z lepszych banków to:
BGŻ BNP Paribas bank
Bank BPH
i mógł by być wspomniany Deutsche bank.
Z poważaniem
Grzegorz Klimczak
Doradca Finansowy/Pośrednik Kredytowy
Dealer Samochodowy
tel. 506203558/790382868
e-mail:grzegorz.klimczak@o2.pl
gg: 1752886
|
|