Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Oświadczenie o zarobkach a Urząd Skarbowy

Oświadczenie o zarobkach urząd skarbowy skarbówka zarobki kredyt gotówkowy

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 gogus

gogus

Nowy użytkownik

• 3 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 07 sierpnia 2013 - 12:07

Na umowie mam pensję podstawową, ale tak naprawdę zarabiam trzy razy więcej (jestem kierowcą). Pani, która robi mi kredyt kazała mi wpisać moje faktyczne zarobki, ale trochę się boje, czy przez to nie będę mieć potem problemów. Nie przywali się do mnie albo do mojego szefa Urząd Skarbowy?

#2 MaciejWawa

MaciejWawa

Aktywny użytkownik

• 25 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 07 sierpnia 2013 - 18:26

Nie, te dane nie trafiają do Urzędó Skarbowych więc nie musisz się obawiać. Tak naprawdę to tylko informacje dla banku. Ewentualnie przy problemach ze spłątą mogą dopiero się zacząć czepiać, jak im powiesz, że nie masz za co spłącać, bo to byłą ściema z tym oświadczeniem.

#3 MaciejZ

MaciejZ

Nowy użytkownik

• 8 postów

Reputacja: 1
Normalna

Napisany 21 grudnia 2021 - 01:39

Banki nie wymieniają się informacjami z US. Jest to wewnętrzna informacja dla banku - po prostu wiedzą jak wygląda życie w polsce (np. śmieciowe umowy), poza tym dużo obywateli zawsze ma coś na boku :) Bank nie będzie niczego raportował do Urzedu Skarbowego przy oświadczeniu, bo to w ich interesie jest, żebyś spłacił pożyczkę czy kredyt, a nie popadł w dalsze problemy.