Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Gdzie zakupy na raty bez umowy?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
3 odpowiedzi na ten temat

#1 1dwa3

1dwa3

Doświadczony użytkownik

• 93 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 14 lipca 2016 - 20:04

Hej. Nie wiedziałem za bardzo w którym dziale to umieścić, ale chodzi poniekąd o kredyt, więc piszę tu. Czy możliwe jest zrobienie zakupów na raty nie mając umowy o pracę (brak również umowy zlecenie, czy umowy o dzieło). Pracuję obecnie jako grafik i webmaster, ale wykonuję zlecenia "na czarno". Wpływy na konto mam, ale nie mam tej nieszczęsnej umowy, o którą chyba wszędzie pytają. Można to obejść? Potrzebuję nowy komputer, a nie mam tyle gotówki.

#2 Korfu

Korfu

Doświadczony użytkownik

• 98 postów

Normalna

Napisany 15 lipca 2016 - 20:36

W świetle prawa jesteś osobą bezrobotną, więc żaden bank kredytu Ci nie da- bank, bo każdy sklep współpracuje z bankiem, nie jest to tak, że to sklep daje raty, tylko dług zaciągany jest w banku. Mógłbyś pomyśleć nad tym, żeby chociaż jakieś większe zlecenia brać na umowę o dzieło, wtedy bank będzie widział jakieś dochody, Inaczej nie ma szans.

#3 kubiq

kubiq

Doświadczony użytkownik

• 78 postów

Normalna

Napisany 17 lipca 2016 - 23:26

A czy ktoś nie może Ci pomóc i kupić ci co potrzebujesz na raty, a ty je po prostu będziesz spłacał? Nie wiem.. mama, brat, siostra? To przecież dużo prostsze rozwiązanie. A komuś będzie budowała się historia w BIK- oczywiście musiałbyś spłacać wszystko w terminie, żeby komuś kłopotów nie narobić.

#4 1dwa3

1dwa3

Doświadczony użytkownik

• 93 postów

Normalna

Napisany 01 sierpnia 2016 - 20:39

Faktycznie właśnie w ten sposób musiałem sobie poradzić. Żaden bank współpracujący ze sklepami, w których chciałem zakupić sprzęt nie zgodził się na udzielenie mi rat. Na szczęście moja mama zgodziła się wziąć te raty dla mnie i teraz mogę już pracować na nowym laptopie.