Mam już kredyt hipoteczny na dom. Spłacam go 10 lat. Teraz pasuje mi zrobić remont w domu i potrzebuje na to około 20 000 zl. Czy jest możliwe zaciągnięcie kredytu na ten remont i zabezpieczenie go na tej samej hipotece co dom?

Czy dostanę kredyt na remont?
Napisany 30 marca 2017 - 08:06
Napisany 31 marca 2017 - 11:31
Najlepiej zapytaj się u siebie w banku, czy podwyższy Ci kredyt hipoteczny, ale skalkuluj koszty (prowizje). Jeżeli będą za duże, a nie potrzebujesz kredytu na długi okres (ponad 10 lat), to można poszukać dobrej oferty na kredyt gotówkowy.
Pozdrawiam
Napisany 31 marca 2017 - 13:55
Też myślę, że najlepiej w swoim banku zapytać.
Napisany 01 kwietnia 2017 - 10:09
Jakie masz warunki obecnego kredytu? Jeśli nie są zbyt dobre, to pomyślałbym o jego refinansowaniu wraz z dobraniem środków na remont.
Łukasz Zalewski
tel. 728 455 024
lzalewski@muratorfinanse.pl
Napisany 27 czerwca 2017 - 12:26
Bardzo fajnym rozwiązaniem jest skorzystanie z usług firmy, która prowadzi remonty i jednocześnie zajmuje się finansowaniem.
Jeżeli interesuje Cię nadal kredyt to zerknij tutaj
Napisany 06 lipca 2017 - 15:20
Mam już kredyt hipoteczny na dom. Spłacam go 10 lat. Teraz pasuje mi zrobić remont w domu i potrzebuje na to około 20 000 zl. Czy jest możliwe zaciągnięcie kredytu na ten remont i zabezpieczenie go na tej samej hipotece co dom?
"Dobranie kredytu" to refinans, czyli spłata obecnego kredytu nowym kredytem, nawet jeśli ma to miejsce w tym samym banku (poniewarz na nowo musi zostać przeliczony harmonogram spłat rat kapitałowych).
Dlatego ważne jest na jakich warunkach ma Pan wzięty kredyt, poniewarz warunki zmienią się na obecne.
Jeśli nadal ma Pan zdolność kredytową to nie powinno być problemu z wzięciem kredytu, zakładając że jest w złotówkach
Natomiast kredyt gotówkowy na 20 000zł będzie miał prowizje za uruchomienie od 4% nawet do 30% (tak, 30% prowizji) i oprocentowanie które dla nielicznych zaczyna się od 4,99%, natomiast średnia oferta to 8-9%.
Edytowany przez Szymon, 06 lipca 2017 - 15:22 .
Szymon Sienko
Pośrednik kredytowy
Credits sp. z o.o.
szymon.sienko@credits.biz.pl
Napisany 25 kwietnia 2019 - 18:01
Edytowany przez michalcia, 25 kwietnia 2019 - 18:03 .
Napisany 31 grudnia 2021 - 00:55
Aby dostać kredyt na remont nieruchomości z hipoteką najlepiej będzie się udać do swojego banku (w którym zaciągnięto kredyt hipoteczny) i porozmawiać o kredycie refinansowym.
Napisany 30 czerwca 2022 - 18:08
Podpisuję się pod przedmówcami a jednocześnie polecam skorzystać z pomocy dobrego doradcy finansowego. Być może dzięki niemu uda się ugrać więcej korzyści.
Napisany 29 września 2022 - 12:45
Ja udałam się po pomoc do doradcy kredytowego. Pan Maciej Pawlak z firmy Afimo w ciągu kilku dni pomógł mi znaleźć odpowiedni kredyt na remont. Przed udaniem się do niego chciałam samodzielnie skorzystać z porównywarki kredytowej jedna nie wiedziałam które finansowanie wybrać. Jestem bardzo zadowolona z jakości i szybkości usługi.
Napisany 20 października 2022 - 14:29
Brzmi to jak reklama Jednak z pewnością dobry doradca kredytowy jest ciekawszą i bezpieczniejszą opcją niż losowa porównywarka, szczególnie taka w której oferty kredytów konsolidacyjnych i gotówkowych są układane wg. tego kto płaci więcej. Przy wyborze doradcy także trzeba sprawdzić jego opinie, oraz kompetencje. A kredyt na remont obecnie jest już dość drogim rozwiązaniem - zarówno materiały, jak i kredyty są bardzo drogie.
Szukasz Kredytu? Napisz lub zadzwoń:
Artur Sarnecki
kontakt@finansepoludzku.pl
►Blog Finansowy doradcy kredytowego - Finanse po ludzku
►Jak poprawić swoją wiarygodność w bankach? Bezpłatny kurs/poradnik
Spłata chwilówek/poprawa BIK/kredyty dla firm
|