Hej. Czym jest karta Unionpay? słyszał ktoś o nich? Działają w Polsce? Na czym polegają, jak się ich używa? W ogóle chciałbym dowedzieć się na ich temat jak najwięcej.

Czym jest karta Unionpay?
Napisany 02 maja 2017 - 21:52
Napisany 06 maja 2017 - 21:28
UnionPay jest to chińska organizacja płatnicza, a te karty to karty wydawane właśnie przez nich. To chyba najczęściej karty kredytowe. W Polsce już też coraz powszechniejsze. Jeszcze jakiś czas temu był duży problem z wypłacaniem pieniędzy z tych kart, bo żaden bankomat ich nie respektował. Teraz jest chyba już mniejszy problem.
Napisany 09 maja 2017 - 21:32
Nie wiem po co komu chińskie karty. Czy one są tańsze? Zastanawiam się dlaczego jest na nie popyt. Wiecie?
Napisany 17 maja 2017 - 20:15
Nie wiem wprawdzie co to za karty, ale z tego co słyszałem w Polsce jednak bardzo trudno znaleźć miejsca gdzie można wypłacić z niej pieniądze, tym bardziej jeżeli porównamy to z kartami MasterCard czy Visa.
Czytałem gdzies, że karty Unionpay to karty kredytowe i płatnicze, a także karty prepaid- prawda?
Napisany 21 maja 2017 - 20:42
Pierwszy raz czytam o takich kartach. Chyba słabo z płatnościami takimi kartami, skoro nie widać takiej opcji w opłacaniu rzeczy przez internet, gdzie do wyboru są rózne karty MasterCard czy Visa. Nie widziałem nigdzie koło tych wyborów karty UnionPay. Skoro prawie nigdzie nie działają to po co się z nimi męczyć?
Napisany 28 maja 2017 - 20:55
W sumie to niewiele się dowiedziałem konkretnych rzeczy.
Jak tą kartę można otrzymać? Gdzie się o nią ubiegać? Gdzie można z nich korzystać? Czy wiadomo w jakich bankomatach te karty działają?
Napisany 02 czerwca 2017 - 23:01
Ta karta to jakieś widzimisię. Szczerze mówiąc nie wiem na co komu byłaby ona potrzebna. Chciałem w internecie wyszukać odpowiedzi na pytanie Tawka- gdzie można taką kartę dostać, a jedyne co mi się wyświetlało to odpowiedzi na pytanie gdzie tą kartą można płacić, gdzie wypłacać pieniądze- jak widać więc jest to poważny problem przy tej karcie. Nie rozumiem po co robić sobie pod górkę, skoro są karty, którymi zapłacimy wszędzie, a pieniądze możemy wybrać z każdego bankomatu.
|