Hej. Może to głupie, ale ja cały czas nie rozumiem czym tak naprawdę jest karta debetowa. Z tego co czytałem, to jest ona tym samym cym zwykła karta bankomatowa, a jednak jakaś różnica musi być, skoro są dwa rodzaje, tak? Mógłby mi ktoś na chłopki rozum wyjaśnić różnicę między tymi dwoma kartami? No i czym w ogóle karta debetowa jest?
Czym jest karta debetowa?
Napisany 13 czerwca 2017 - 20:59
Napisany 14 czerwca 2017 - 22:24
Obecnie chyba większość kart bankomatowych, płatniczych, wydawanych przez banki do rachunku osobistego to karty debetowe. Za ich pomocą dokonujesz wszelkich operacji jak wypłaty z bankomatów, płacenie w sklepach, również zbliżeniowo. Możesz wydać tyle, ile masz na rachunku bankowym. Nie więcej. No chyba, że w grę wchodzi debet,
Napisany 20 czerwca 2017 - 22:00
Wydaje mi się, że w Polsce rzadko używa się pojęcia "karta debetowa". Używa się po prostu określenia karta bankomatowa. Nie spotkałem się z tym, aby ktoś powidział "gdzie jest moja karta debetowa"
dlatego wydaje nam się, że karta debetowa to coś zupełnie innego.
Napisany 21 czerwca 2017 - 14:03
No właśnie mi sama nazwa kiedyś obiła się o uszy, ale nigdy nie drążyłem, a i nie przyszło mi do głowy, że może to być zwykła karta bankomatowa... Na pewno jest to jedno i to samo?
Napisany 21 czerwca 2017 - 21:03
To samo.Karta debetowa określa ile można z niej środków wypłacić = środki dostępne na koncie, może być w nich zawarty np. limit kredytu odnawialnego itp.
Dropshipping z Chin. Gotowy, automatyczny sklep.Kupujesz skrypt i sprzedajesz.
Chcesz zarabiać na dropshippingu z Chin?
Napisany 23 czerwca 2017 - 22:13
Wymyślają różne nazwy da czegoś tak prostego jak karta bankomatowa, więc mnie nie dziwi, że nie wiadomo czy to jedno i to samo
Dużo problemow robi ludziom także właśnie kredyt odnawialny- z tego co zauważyłam. Ja sama swego czasu miałam z tym problem.
Co do kart to w Polsce jest to jedno, ale na przykład w Anglii są Debit Card i to już jest coś nieco innego od zwykłej, naszej karty.
Napisany 03 lipca 2017 - 11:13
Dokładnie, karta debetowa to taka najzwyczajniejsz akarta, która mozemy wykorzystywac tak dlugo jak mamy srodki na koncie. Jest wiele roznych kart, np w raiffeisen polbank daja VISE, ktora ma funkcjonalnosci jak kredytowa (akcje promocyjne, platnosci inline itp)
|
|