Czy można otrzymać kredyt hipoteczny, jeżeli pracuje się za granicą, nie w Polsce? Można otrzymać kredyt w złotówkach na kupno mieszkania?

Czy jak zarabiam za granicą to otrzymam kredyt?
Napisany 31 sierpnia 2017 - 22:41
Napisany 06 września 2017 - 09:27
Po co spamować całe forum ? Nie można było założyć jednego postu ?
Marcin Iwanejko
Expert ds. produktów finansowych
510 00 98 82
Napisany 06 września 2017 - 21:50
Kredyt otrzymasz, ale w walucie, w której zarabiasz. Rekomendacja S zabrania udzielania kredytów w walucie innej niż ta, w której zarabiamy, aby uniknąć ryzyka zmiany kursu waluty.
Napisany 11 września 2017 - 22:12
A jak to jest, jeżeli chodzi o kredyty walutowe? Chodzi mi o to, że banki już nie przyznają kredytów, lub przyznają, ale jest o to bardzo ciężko, w walutach innych niż złoty. Czy jeżeli pracujemy za granicą i chcemy wziąć kredyt w walucie w której zarabiamy to nie ma z tym problemu? W końcu to kredyt w innej walucie.
Napisany 01 października 2017 - 20:43
Po co spamować całe forum ? Nie można było założyć jednego postu ?
Za wiele różnych pytań, nie połączonych ze sobą właściwie. No i tak dla mnie jest bardziej przejrzyście. Jeżeli pan nie chce, nie musi pan przecież odpowiadać na żadne z moich pytań. Pozdrawiam.
A jak to jest, jeżeli chodzi o kredyty walutowe? Chodzi mi o to, że banki już nie przyznają kredytów, lub przyznają, ale jest o to bardzo ciężko, w walutach innych niż złoty. Czy jeżeli pracujemy za granicą i chcemy wziąć kredyt w walucie w której zarabiamy to nie ma z tym problemu? W końcu to kredyt w innej walucie.
Również prosiłbym o odpowiedzi na to pytanie. Czy te kredyty są całkowicie zabronione przez Rekomendację S, czy w przypadku zarobków w takiej walucie kredyty hipoteczne walutowe są przyznawane?
Napisany 05 października 2017 - 11:26
Za wiele różnych pytań, nie połączonych ze sobą właściwie. No i tak dla mnie jest bardziej przejrzyście. Jeżeli pan nie chce, nie musi pan przecież odpowiadać na żadne z moich pytań. Pozdrawiam.
Również prosiłbym o odpowiedzi na to pytanie. Czy te kredyty są całkowicie zabronione przez Rekomendację S, czy w przypadku zarobków w takiej walucie kredyty hipoteczne walutowe są przyznawane?
A zarabiasz w walucie ??
Marcin Iwanejko
Expert ds. produktów finansowych
510 00 98 82
|