Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Czym jest limit kredytowy?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
6 odpowiedzi na ten temat

#1 stasiek111

stasiek111

Doświadczony użytkownik

• 50 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 03 września 2017 - 22:13

A napiszcie mi jeszcze, ale tak dokładnie, czym jest limit kredytowy. Czy są to środki, którymi możemy sobie dysponować, mając kartę kredytową? Dobrze myślę?

#2 novacash.eu

novacash.eu

Ekspert

• 992 postów

Reputacja: 10
Dobra

Napisany 05 września 2017 - 09:18

Limit to kwota do której możesz się zadłużyć.Dotyczy nie tylko kart kredytowych, a np. limitu w koncie.

#3 KatarzynaSawicka

KatarzynaSawicka

Reputacja: 1
Normalna

Napisany 05 września 2017 - 19:39

Tak dokładnie. Bank przyznał ci jakieś środki do wykorzystania, więc limit kredytowy to są właśnie te środki. To, jak wysokie te środki będą, zależy oczywiście od zdolności kredytowej i od tego jaki limit sami wybierzemy. W końcu nie zawsze musimy chcieć tak dużo, jak chce dać nam bank, prawda?

#4 Martys

Martys

Doświadczony użytkownik

• 81 postów

Reputacja: 2
Normalna

Napisany 20 września 2017 - 22:33

A czy jest jakaś maksymalna kwota limitu kredytowego, wspólna dla wszystkich banków? Czy co bank to inna maksymalna kwota limitu?

#5 stasiek111

stasiek111

Doświadczony użytkownik

• 50 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 24 września 2017 - 21:28

A czy jest jakaś maksymalna kwota limitu kredytowego, wspólna dla wszystkich banków? Czy co bank to inna maksymalna kwota limitu?

Wydaje mi się, że jeżeli o to chodzi to różne banki mają różne oferty, ale nie wiem który bank ma najwyższą ofertę i na ile ona opiewa.

Za wyjaśnienia bardzo dziękuję.

#6 novacash.eu

novacash.eu

Ekspert

• 992 postów

Reputacja: 10
Dobra

Napisany 25 września 2017 - 16:29

Górna granica limitu kredytowego zależy od zdolności kredytowej.Jedna osoba może mieć zdolność na np. 2000 zł, a inna już na 2 miliony.

#7 ulla77

ulla77

Reputacja: 1
Normalna

Napisany 04 października 2017 - 19:58

Górna granica limitu kredytowego zależy od zdolności kredytowej.Jedna osoba może mieć zdolność na np. 2000 zł, a inna już na 2 miliony.

Banki udzielają tak wysokich limitów na kartach kredytowych? To znaczy domyślam się, że to 2 miliony było rzucone tak, ale czy w grę może wchodzić na przykład kilkaset tysięcy złotych takiego limitu? Mi zawsze karty kredytowe kojarzyły się z kwotami opiewającymi maksymalnie na kilkadziesiąt tysięcy złotych, ale nie więcej niż 100 tysięcy.