Cz jest możliwość zaciągnięcia kredytu na kupno gotowego już domu jeżeli jestem włascicielem firmy, która funkcjonuje dopiero od 3 miesięcy? Moja żona jest zatrudniona własnie w mojej firmie.

Kredyt na dom
Napisany 28 grudzień 2017 - 19:45
- Przemek840 lubi to
Napisany 29 grudzień 2017 - 11:24
Będzie bardzo cięzko o taki kredyt. A żona jaki posiada dochód ?
Marcin Iwanejko
Expert ds. produktów finansowych
510 00 98 82
Napisany 30 grudzień 2017 - 23:50
Bardzo krótki okres te 3 miesiące, bank może nie być pewien zdolności kredytowej.
Napisany 31 grudzień 2017 - 00:35
Ponawiam pytanie Kolegi: jaki Żona ma dochód? W jakiej wysokości? Z tytułu jakiej umowy?
Dodatkowo, w jakiej formie prawnej prowadzona jest działalność?
Napisany 08 styczeń 2018 - 12:12
Wszystkiego można dowiedzieć się w oddziale banku. Moim zdaniem jest za wcześnie na wzięcie takiego kredytu, chyba, że pod zastaw nieruchomości.
Zapraszam do mnie
Napisany 22 styczeń 2018 - 11:10
Wszystkiego można dowiedzieć się w oddziale banku. Moim zdaniem jest za wcześnie na wzięcie takiego kredytu, chyba, że pod zastaw nieruchomości.
Może czasami lepiej się nie wypowiadać jak się nie ma zbyt dużego pojecia ?
Marcin Iwanejko
Expert ds. produktów finansowych
510 00 98 82
Napisany 24 czerwiec 2018 - 09:00
Moim zdaniem jest za wcześnie na wzięcie takiego kredytu, chyba, że pod zastaw nieruchomości.
Kredyt hipoteczny jest w pewnym sensie kredytem pod zastaw nieruchomości bo tak na prawdę nie jesteś właścicielem w 100% zanim nie spłacisz kredytu.
Dropshipping z Chin. Gotowy, automatyczny sklep.Kupujesz skrypt i sprzedajesz.
Chcesz zarabiać na dropshippingu z Chin?
Napisany 27 czerwiec 2018 - 19:22
Moim zdaniem branie kredytu hipotecznego na 30 lat jest chore.
Napisany 05 lipiec 2018 - 01:27
Kredyt hipoteczny jest w pewnym sensie kredytem pod zastaw nieruchomości bo tak na prawdę nie jesteś właścicielem w 100% zanim nie spłacisz kredytu.
???
1) Kredyt hipoteczny jest kredytem zabezpieczonym nie "w pewnym sensie", tylko jednoznacznie.
2) Wszyscy Kredytobiorcy są w 100% właścicielami krredytowanej nieruchomości -wpis w KW, będący zabezpieczeniem spłaty kredytu, nie wiąże się z przeniesieniem praw własności do częsci -lub tym bardziej całości nieruchomości, a jedynie z czasowym ograniczniem w dysponowaniu tym majątkiem (np. większy remont, sprzedaż -tylko za zgodą Banku).
Pozdrawiam
|