Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Zbyt drogie ubezpieczenie - ALIOR

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
2 odpowiedzi na ten temat

#1 Kasia8888

Kasia8888

Nowy użytkownik

• 1 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 01 lutego 2018 - 22:21

Witajcie!

Proszę o pomoc.
Podpisałam dwie umowy megahipoteki - 500.000 zł.
Miałam doradcę z polecenia. To moje pierwsze kredyty. Kredyt wzięty został na dwa mieszkania. Niestety owy doradca przedstawił mi warunki tylko z Aliora. Powiedział, że inny bank nie udzieli mi kredytu i jak będę chodzić po bankach to zablokują mi BIK (wiem, szok) - oczywiście wszystko jest kłamstwem. Musiałam podpisać te kredyty, miałam już podpisane umowy przedwstępne z zaliczką i doradca wiedział jak działać. Byłam pod murem.

Do rzeczy.

W każdej umowie mam ubezpieczenie na życie (doradca powiedział, że musi być te inaczej nie otrzymam kredytu), do umowy nr 1 mam 11,700 zł, do umowy nr 2 13,950 zł. Musiałam wziąć kredyt na 10 lat aby spłacić te ubezpieczenia. Ubezpieczenie mam na 5 lat, a kredy z odsetkami na 10 lat...

Ubezpieczenie te gwarantuje mi marżę 2,29% jeśli zrezygnuje z ubezpieczenia to marża wyniesie 4,85%. Chcę zamienić ubezpieczenie. Aktualnie płacę 400 zł miesięcznie, gdzie nawet lepsze ubezpieczenie kosztowałoby mnie za dwie umowy 98 zł. Mój błąd, że zaufałam.
Czy ktoś mógłby mi pomóc? Czy mam refinansować kredyt? Czy iść do Rzecznika Finansowego o pomoc?

Ostrzegam przed pochopnymi decyzjami.
Pozdrawiam,
Katarzyna

#2 novacash.eu

novacash.eu

Ekspert

• 992 postów

Reputacja: 9
Normalna

Napisany 02 lutego 2018 - 23:01

Zapytaj na naszym forum: https://forum.wnet-pozyczka.pl/

Z tego co wiem mamy jako użytkownika który pracuje w banku o którym mówisz, a i inni też mogą doradzić co zrobić z tym problemem.

#3 OECompensa

OECompensa

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 08 kwietnia 2020 - 11:40

Mieszkanie można ubezpieczyć na dwa sposoby: od ryzyk nazwanych oraz od wszystkich ryzyk. Pierwszy to polisa, która zapewnia ochronę w konkretnie wskazanych sytuacjach (kilka przykładowych: pożar, powódź, przepięcie, wandalizm). Drugi to natomiast ubezpieczenie, które zapewnia ochronę w przypadku dowolnego zdarzenia - z małymi wyjątkami, które szczegółowo opisane są w ogólnych warunków ubezpieczenia. Ta opcja jest więc szersza, bo pozwala chronić mienie na wypadek zdarzeń, które trudno przewidzieć. Oczywiście w ramach ubezpieczenia warto mieć OC w życiu prywatnym (przyda się, jeśli zalejemy sąsiada), assistance oraz zabezpieczyć się na wypadek kradzieży z włamaniem.