Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
- - - - -

Karta kredytowa a karta debetowa

karta kredytowa a debetowa karta kredytowa karta debetowa karta do bankomatu karta do konta karta do ROR

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
1 odpowiedzi na ten temat

#1 Aleks3

Aleks3

Nowy użytkownik

• 2 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 27 października 2013 - 13:21

Czym sięróżni karta kredytowa, karta debetowa i karta do bankomatu? Założyłam swoje pierwsze konot w życiu. Zajrzałam teraz do umowy i jest napisane, że dostanę do niego "kartę debetową" – ja chciałam tylko kartę taką normalną, do bankomatu. Czy karta debetowa i kredytowa to to samo? Proszę o pomoc, jestem kompletnie zielona w tych sprawach...

#2 tuhna

tuhna

Nowy użytkownik

• 2 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 02 listopada 2013 - 20:05

Skoro dostałaś kartę "debetową", to dostałaś kartę do bankomatu... ona po prostu tak się nazywa. Możesz nią płacić tylko tym, co masz na koncie (no chyba, że masz też linię debetową ustaloną, to wtedy z tej linii tez ci pobiera pieniądze, jak nie masz swioch).

A kredytowa to kredytowa - nie masz z niej dostępu do swojego konta, na które przychodzi ci wypłata, tylko to takie konto oddzielne w banku, na którym leżą pieniądze przygotowane dla ciebie, jakbyś chciala sobie atką "pożyczkę" w danej chwili zrobić. Mam nadzieję, że pomogłam :)