Skocz do zawartości

Zobacz nową zawartość

Zdjęcie
* - - - - 1 głosów

Karta kredytowa dla studneta

karta kredytowa

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
5 odpowiedzi na ten temat

#1 MST

MST

Aktywny użytkownik

• 13 postów

Reputacja: 0
Normalna

Napisany 26 listopada 2013 - 19:34

Siemka, mam pytanie. Jestem studentem drugiego roku. Tak sobie pomyślałem, że może wziąłbym z banku sobie taką kartę kredytową. Nie mam żadnych dochodów. Czy banki mają ofertę kart kredytową specjalnie dla biednych studentów? ;)

#2 Finane

Finane

Doświadczony użytkownik

• 64 postów

Normalna

Napisany 27 listopada 2013 - 09:17

Dla studentów bez dochodów i bez stypendium nie ma takiej oferty w bankach.

#3 moneymaker

moneymaker

Zasłużony użytkownik

• 143 postów

Normalna

Napisany 27 listopada 2013 - 09:41

Niestety nie ma takiej możliwości - sam się niedawno o tym przekonałem, kiedy podczas studiowania próbowałem uzyskać taką kartę. Musisz poczekać do momentu, aż uzyskiwać będziesz stale dochody lub tez spróbuj poszukać innych ciekawych opcji, jako że dla studentów jest masa interesujących ofert i programów pomocowych. Jednym z najbardziej rozpowszechnionych jest oczywiście możliwość udzielenia Ci kredytu studenckiego, z której to szansy korzysta wielu mniej zamożnych studentów. 

#4 MaciejAbramski

MaciejAbramski

Nowy użytkownik

• 9 postów

Normalna

Napisany 27 listopada 2013 - 15:03

Ja słyszałem, że jest coś takiego jak studencka karta kredytowa. Wymogiem jest jednak posiadanie comiesięcznych wpływów na konto (obojętnie z jakiego tytułu, nawet od rodziców)- jest to około 500 zł. Bank Zachodni WBK daje taką możliwość.

#5 passe

passe

Aktywny użytkownik

• 10 postów

Normalna

Napisany 27 listopada 2013 - 20:39

Też słyszałam, że jak najbardziej jest to możliwe. Ja się tylko zastanawiam czy oby na pewno jest to dobry pomysł. Bo łatwo wziąć, a gorzej spłacić, prawda? Skoro nie masz dochodów to jak będziesz spłacał tą kartę?

#6 moneymaker

moneymaker

Zasłużony użytkownik

• 143 postów

Normalna

Napisany 10 grudnia 2013 - 21:27

Ale tak jak napisał Maciej - potrzebne są JAKIEKOLWIEK dochody lub wpływy na konto, bo bez tego żadna firma ani bank przy zdrowych zmysłach po prostu nie udzieli kredytu ani nie pozwoli wyrobić karty kredytowej. Interesująco przedstawia się kwestia z wpływami miesięcznymi o równowartości 500 złotych, które rzeczywiście przy pomocy rodziców lub nieco dalszych członków rodziny można osiągnąć niemalże bezproblemowo. Popieram też przedmówcę - nawet jeżeli istnieje taka możliwość to nie zawsze trzeba koniecznie z niej korzystać, prawda ? :)