Niedługo zapuka do mnie komornik, więc nie mogę liczyć na kredyt w banku a potrzebuję trochę gotówki- niewiele, bo 3000 zł. Pomyślałam o skorzystaniu z serwisu kokos.pl Czy tam są sprawdzane moje dane w BIK i KRD? Mam tam namieszane i gdyby sprawdzali to jestem z góry na straconej pozycji.

Napisany 26 listopada 2013 - 21:05
Napisany 27 listopada 2013 - 09:10
Twoje dane w BIK nie zostaną sprawdzone, gdyż na kokosie pożyczają osoby prywatne, które nie mają dostępu do BIK (tylko banki i skoki), a więc Twoje dane zostaną sprawdzone w BIG, KRD, ERIF.
Napisany 27 listopada 2013 - 09:36
Popieram - jest dokładnie tak jak pisze pan powyżej. Nie ma obowiązku ani nawet możliwości aby sprawdzona została Twoja historia kredytowa, a cała strona opiera się na pośrednictwie oraz idei kredytów społecznościowych, które nie są udzielane przez instytucje czy firmy pożyczkowe a przez osoby prywatne. Aby jednak wszystko przebiegło zgodnie z prawem i aby zagwarantowane było bezpieczeństw pożyczonych pieniędzy, sprawdzone ostaną wymienione powyżej przez Finane wykazy.
Napisany 27 listopada 2013 - 13:14
Ale jakie są alternatywy tego kokos czyli podobne strony? Bo użytkownikom z wpisem w BIG dają czerwoną gwiazdkę i koniec. Po prostu bierzą opłatę za weryfikację i potem nic.
Napisany 27 listopada 2013 - 13:25
sprawdź tutaj: pożyczki gotówkowe
oni publikują wszystkie oferty o pożyczkach. I dodatkowo rejestracja - weryfikacja w listopadzie kosztuje tylko 1 zł
Napisany 28 listopada 2013 - 09:36
Niestety nie znam tej firmy i przyznać muszę, że o Givetake.pl słyszę po raz pierwszy. Czy pan polecający korzystał może z ich usług? Jak przedstawia się okres, na jaki można zaciągnąć pożyczkę oraz maksymalna jej wysokość? Może pan również przedstawić jakiekolwiek własne opinie na temat tejże witryny? Gdyż nie chciałbym wchodzić w pożyczki niezaufane oraz przez strony, o których nie słyszałem ani razu, gdyż moim skromnym zdaniem jest to po prostu za duże ryzyko, za które później można słono zapłacić.
Napisany 18 lipca 2014 - 11:01
Nie licz na to bazy KRD i wszystkie inne sa sprawdzane przez serwisy spolecznosciowe a co idzie za tym nie masz szans
Ps w Abis tez nie wież!! to sciema nie dzwoń na inforlinie za 20zl za minute szkoda siana!1
http://chwilowki-pozyczki.jimdo.com/ - serwis pożyczek online
Napisany 02 sierpnia 2014 - 11:55
W biku nie zawsze są negatywne informacje
|