Problem z udzieleniem jakiejkolwiek pożyczki... Nawet chwilówki.
Napisany 14 grudzień 2013 - 17:18
Napisany 14 grudzień 2013 - 18:00
Na pewno duży wpływ na twoją sytuację ma po pierwsze wiek, a po drugie brak stałych dochodów. Z pewnością nie masz żadnej historii kredytowej, więc dla banków jesteś mało wiarygodny. Większość firm pożyczkowych również daje ci decyzję odmowną pewno przez wiek. Proponuje skorzystać z pożyczki społecznościowej. Zarejestruj się np. w serwisie Kokos, zaproponuj atrakcyjne warunki dla inwestorów i może ktoś zdecyduje się udzielić ci pożyczki. Jeśli wnioskujesz tam o pieniądze po raz pierwszy, możesz dostać 1 000 złotych.
Możesz też skorzystać z pożyczki prywatnej. Tutaj masz kilka namiarów na osoby, które taką pożyczkę proponują:
http://www.soskredyt...1-dam-pożyczkę/
Napisany 14 grudzień 2013 - 18:16
Czyli generalnie moje obawy się potwierdzają, tak? Nie ma większych szans na uzyskanie pożyczki w jakiejkolwiek instytucji i jedyną szansą jest pożyczka prywatna lub społecznościowa? Na kokos.pl już się zarejestrowałem ale widzę że bardzo dużo czasu zajmuje im weryfikacja moich danych a kodu do potwierdzenia adresu zamieszkania nie dostałem w ogóle więc dochodzi kolejny kłopot. Przeglądałem już forum z pożyczkami prywatnymi jednak większość jest nieaktualna lub wymaga zaświadczenia o pracę...
Napisany 15 grudzień 2013 - 08:20
Próbowałeś w Kredito24? Tam nie patrzą na wiek wnioskodawcy, a dodatkowym atutem może być wklejenie linku do swojego profilu na jakimś portalu społecznościowym typu Facebook lub nk.
Napisany 15 grudzień 2013 - 19:48
Tak, próbowałem i na wiek również patrzą. Dodawanie linka do portalu społecznościowego również w żadnym stopniu nie poskutkowało.
Napisany 16 grudzień 2013 - 07:17
To może SKOK-i? Tam są bardziej liberalni niż w bankach.
Napisany 16 grudzień 2013 - 16:55
No to rzeczywiście przyznać trzeba że sytuacja musi być ciężka, skoro żadna z firm nie jest chętna aby udzielić Panu pożyczki. A że tak pozwolę sobie zapytać - czy najlepszym wyjściem nie byłoby sięgnięcie po rozwiązanie najprostsze a najczęściej pomijane? Może wystarczyłoby pożyczyć kilkaset złotych na okres świąt od rodziny czy znajomych - ustalić dogodne warunki spłaty i odwdzięczyć się jakoś za wyświadczoną przysługę? No chyba że chodzi o większe sumy - wtedy rzeczywiście mogą być problemy.
Napisany 17 grudzień 2013 - 21:38
Niestety jest to większa suma i raczej na pewno nikt z rodziny czy znajomych nie byłby teraz w stanie tyle pożyczyć... Zostaje jeszcze pożyczka prywatna ale ciężko mi idzie znalezienie dobrego i uczciwego inwestora...
|